8 вида кожени тюлени

Кожухарските тюлени са изключителни плувци, но те също могат да се движат добре по сушата. тези морски бозайници са сравнително малки уплътнения които принадлежат на Otariidae семейство. Тюлените в това семейство, което включва и морски лъвове, имат видими ушни капаци и са в състояние да завъртят задните си плавници напред, така че да се движат толкова лесно по сушата, колкото и по водата. Кожухарските тюлени прекарват голяма част от живота си във водата, като често излизат само на сушата през размножителния си сезон.

В следващите слайдове можете да научите за осемте вида кожени тюлени, като започнете от видовете, които най-вероятно бихте виждали във водите на САЩ. Този списък на кожухарски видове е взет от списъка на таксономията, съставен от Обществото за морска мамалогия.

Северни кожени тюлени (Callorhinus ursinus) живеят в Тихия океан от Берингово море до Южна Калифорния и извън централната част на Япония. През зимата тези тюлени живеят в океана. През лятото те се размножават на острови, като около три четвърти от населението на северните кожухове се размножава на островите Прибилоф в Берингово море. Други пещерни магазини включват Фаралонските острови край Сан Франциско, Калифорния. Това време на сушата се простира само до около 4 до 6 месеца, преди тюлените отново да се върнат в морето. Възможно е кученцето от северна козина да остане в морето почти две години, преди да се върне на сушата, за да се размножава за първи път.

instagram viewer

Северните кожени тюлени могат да нараснат до 6,6 фута при мъжете и 4,3 фута при жените. Тежат от 88 до 410 килограма. Подобно на други видове козина, мъжките северни кожени тюлени са по-големи от женските.

Печатът от нос козина (Арктоцефалия гнойна, наричан още кафяв козинен печат) е най-големият вид козина. Мъжките достигат дължина от около 7 фута и тегло над 600 килограма, докато женските са много по-малки, достигайки около 5,6 фута дължина и 172 килограма тегло.

Има два подвида уплътнение от нос козина, които са почти идентични на външен вид, но живеят в различни области:

И двата подвида са били силно експлоатирани от ловците през 1600-те до 1800-те. Тюлените от козината на нос не бяха ловувани толкова силно и по-бързо се възстановиха. Ловът на тюлени на този подвид продължава в Намибия.

Южните американски кожени тюлени живеят както в Атлантическия, така и в Тихия океан извън Южна Америка. Те се хранят в офшорки, понякога на разстояние стотици километри от сушата. Размножават се на сушата, обикновено в скалисти брегове, близо до скали или в морски пещери.

Подобно на други кожени тюлени, южноамериканските кожени тюлени са сексуално диморфен, като мъжете често са много по-големи от женските. Мъжките могат да нараснат до около 5,9 фута дължина и до около 440 килограма тегло. Женските достигат дължина от 4,5 фута и тегло около 130 килограма. Женските също са малко по-светло сиви от мъжете.

Галапагоски кожени тюлени (Arctocephalus galapagoensis) са най-малките видове ушни тюлени. Те се намират на островите Галапагос в Еквадор. Мъжките са по-големи от женските и могат да нараснат до около 5 фута дължина и около 150 килограма тегло. Женските растат до около 4,2 фута дължина и могат да тежат до около 60 килограма.

През 1800 г. този вид е бил издирван до почти изчезване от ловци на кости и китолози. Еквадор прие закони през 30-те години за защита на тези печати, а защитата беше увеличена през 50-те години на миналия век със създаването на Национален парк Галапагос, която включва и зона за риболов на около 40 мили, около островите Галапагос. Днес популацията се е възстановила от лов, но все още е изправена пред заплахи, тъй като видът има толкова малко разпространение и по този начин е уязвим за Ел Ниньо събития, промени в климата, нефтени разливи и заплитане в риболовните уреди.

Козината на Хуан Фернандес има ограничена диета, която включва фенерче (миктофидна риба) и калмари. Макар да не изглеждат да се гмуркат дълбоко за плячката си, те често изминават големи разстояния (повече от 300 мили) от своите размножителни колонии за храна, които обикновено преследват през нощта.

Хубавите тюлени на Хуан Фернандес са били ловувани силно от 1600-те до 1800-те за козината, мехурите, месото и маслото им. Те се считат за изчезнали до 1965 г. и са преоткрити. През 1978 г. те са защитени от чилийското законодателство. Те се считат за почти застрашени от Червения списък на IUCN.

Новата Зеландия кожена тюлена (Arctocephalus forsteri) е известен още като Кекено или козината с дълго нос. Те са най-разпространените пломби в Нова Зеландия и се срещат и в Австралия. Те са дълбоки, дълги гмуркачи и могат да задържат дъха си до 11 минути. Когато са на сушата, те предпочитат скалисти брегове и острови.

Тези тюлени бяха почти изгонени до изчезване, като ловуваха месото и кожичките си. Първоначално те са били ловувани за храна от маори, а след това са били ловувани широко от европейците през 1700-те и 1800-те. Тюлените са защитени днес, а населението се увеличава.

Мъжките кожени тюлени в Нова Зеландия са по-големи от женските. Те могат да нараснат до около 8 фута дължина, докато женските растат до около 5 фута. Те могат да тежат от 60 до над 300 килограма.

Антарктическият козинен тюлен (Газела с арктоцефалия) има широко разпространение във водите в Южния океан. Този вид има сивкав външен вид, благодарение на светлоцветните си косми, които покриват тъмния му сив или кафяв подкосъм. Мъжките са по-големи от женските и могат да нараснат до 5,9 фута, докато женските могат да бъдат с дължина 4,6. Тези тюлени могат да тежат от 88 до 440 паунда.

Подобно на други видове козина, популациите на козината на Антарктида бяха почти орязани поради лова на техните кожи. Смята се, че популациите на този вид се увеличават.

Субантарктичният козинен тюлен (Arctocephalus tropicalis) е известен още като козината на Амстердамския остров. Тези тюлени имат широко разпространение в Южното полукълбо. По време на размножителния период те се размножават на субантарктически острови. Те могат да бъдат намерени и в континенталната част на Антарктида, Южна Южна Америка, Южна Африка, Мадагаскар, Австралия и Нова Зеландия, както и острови извън Южна Америка и Африка.

Въпреки че обитават отдалечени райони, тези тюлени са били ловувани почти твърде изчезване през 1700 и 1800-те години. Населението им бързо се възстановява, след като търсенето на козината от тюлени намалява. Всички гнездо за разплод вече са защитени чрез определяне като защитени зони или паркове.

instagram story viewer